Aktuális hírek

Új képek a képtárban

 

Új képek a képtárban!

Gyülekezetünk eseményeiről folyamatosan kerülnek fel képek honlapunkra. Ezeket a képtár menüpontban, illetve a lenti linkre kattintva lehet megtekinteni.

Újonnan felkerült albumok: a nyáreleji bibliaköri záróalkalom képei, a gyereknyaralás képei Jánoshalmáról, Kulcsár Tibor lelkipásztor búcsúzása a gyülekezettől, az IFInyaralás képei, és a legújabb: Kotán Béla, a gyülekezet új lelkipásztorának beiktatási képei.

Kattints ide.

 

Őszi programok

 

Szeptember 24-én, vasárnap délelőtt kedves alkalmon örvendezett együtt a gyülekezet Isten előtt. Új lelkipásztorunk - Kotán Béla - beiktatási istentiszteletén nemcsak az ige szavai melengették meg szívünket, hanem a sok kedves köszöntés, a szép énekek és a szeretetvendégség pillanatai is. Mindezért Istené a dicsőség!

 

 

 

További kiemelt programjaink:

 

- október 1-én délután Kerületi Gyerekklub - Pintér Béla koncerttel

- október 8-án egész nap Hálaadónap

 

Alkalmainkra mindenkit szeretettel várunk!

 

Manna

 

Megjelent a Manna legfrissebb, szeptemberi  száma.

Itt megtekinthető.

Ízelítő a tartalomból: vezércikk és bizonyságtételek a Soli Deo Gloria! - Egyedül Istené a dicsőség! hittétel témájában; interjú új lelkipásztorunkkal és feleségével; nyári táborainkról szóló beszámolók; búcsú két testvérünktől, valamint egyéb aktuális rovataink.

 

Őszi változások

 

Szeretettel értesítjük a testvéreket és minden kedves vendégünket, látogatónkat, hogy gyülekezetünk új lelkipásztora Kotán Béla testvér, aki családjával - feleségével és három gyermekével - már el is kezdte szolgálatát nálunk. (Az ünnepélyes beiktatás időpontjáról külön hírt teszünk majd fel oldalunkra.)

Új hírünk még, hogy SZEPTEMBER első vasárnapjától (szept. 3.) a gyülekezeti alkalmak rendje ismét megváltozik. Ettől kezdve VASÁRNAP délutánkont ismét TARTUNK ISTENTISZTELETET, ami 17 órakor kezdődik (kivéve minden hónap harmadik vasárnapját, akkor nincs alkalom).

A vasárnap délelőtti  és a csütörtök esti alkalmakat továbbra is a szokásos időpontban tartjuk meg.

Változások az imaóra és bibliakörök körül:

A tanév kezdetével a vasárnapi iskolák is elindultak a gyülekezetünkben. Kérünk mindenkit, hogy imával és támogató szeretettel segítse ezeket a szolgálatokat!

Ovisok:

Az ovis csoport továbbra is a délelőtti istentisztelet alatt, 10:00-tól működik. A tanítói csapattal (Sonkoly-Domby Annina, Ádány Anna, Uri Imi és Sonkoly Tamás) lelkesen készülünk! Szeretnénk úgy bemutatni az óvodásoknak Isten szeretetét és a Biblia tanítását, hogy az egy percre se legyen unalmas nekik, hanem nekik való módon tanítsa őket Jézusról.

Általános iskolások:

Úgy alakulnak idén a korosztályok, hogy kivételesen csak egy csoportot indítunk, mert szinte minden iskolás gyerek felső tagozatos. Ők a délelőtti istentisztelet előtt, 9:15-kor fognak találkozni továbbra is.

B|Z – Kisifi:

Újdonság, hogy az ifi kettévált, mivel már túl széles korosztály tartozott oda. A fiatalabbak új ifije a BUBBA Z (ejts: bubba zé), amely név a „Z-generációra” utal, mivel az 1995 és 2003 között születettek tartoznak ide. Tavasz óta teszt-jelleggel működött már ez a csoport és most az elöljárósággal egyetértve lett állandósítva. A B|Z (ejtsd: bézé) fő alkalma vasárnap este van, ilyenkor 18:30-tól szoktak találkozni. Ennek az ifinek is Horváth Ádám a felelős ifivezetője, de természetesen az ide járó fiatalok is oroszlánrészt vállalnak a szolgálatban.

Ide kapcsolódik, hogy a „Palacsintázó” nevű középiskolás bibliakör megszűnik, helyette „Bázis” néven lesz imaóra a középiskolásoknak és egyetemista-korúaknak, ugyanúgy vasárnap 9:15-től.

BUBBA-Y – Nagyifi:

Az ifi idősebbik felének alkalmai péntekenként folytatódnak, körülbelül az 1995 előtt születettek tartoznak ide, a célcsoport felső része pedig a 29-30 évesek. Itt is vannak újdonságok, például a szokásos péntek este 18:15-kor kezdődő alkalmuk mellett már többféle házicsoportban is találkoznak, illetve nekik is indult imaórájuk vasárnap reggelenként negyed tíztől.

További tudnivalók:

Minden gyerekeknek és fiataloknak szóló alkalom a legfelső szinten található szobákban szokott lenni. Ha bárkinek kérdése lenne, akár résztvevőként, akár szülőként, bátran keresse az illetékeseket:

 

Alkalmainkra sok szeretettel várunk mindenkit!