Gyülekezeti Blog, avagy közös élményeink naplója

Előkarácsony 2017

 

Előkarácsony 2017

Neked idén vajon milyen karácsonyod lesz? Békés és szeretetteli? Vagy idegroncsot csinálnak belőled az ünnepek?

Nem szeretnénk, hogy kiégett idegroncs legyen belőled! Inkább gyere és készüljünk együtt lelkileg: Előkarácsonyi istentiszteletet tartunk 2017. december 16-án, szombaton, 18:00 órától:

- Egy jó hangulatú, kötetlen estére számíts, 

- ahová nem kell kiöltöznöd 

- és nem kell hoznod semmit. 

Lesz gitáros éneklés, egy rövid és érdekes igehirdetés, beszélgetés, enni- és innivaló.

Ha bármi kérdésed van, keresd Sonkoly Tamást: sonkolyhun@gmail.com  0620-886-8179

Szeretettel várunk!

Üdv,

A szervezők

 

Szolgálati kérdőív 2017

 

Szolgálati kérdőív 2017

 

Kedves gyülekezetünkbe járó!

Kérjük, töltsd ki (ismét) ezt a szolgálati kérdőívet!

Miért jó kitölteni?

– Lehetőséget kapsz rá, hogy időt tölts Istennel és felfedezz egy új szolgálati területet, amire eddig esetleg nem gondoltál. Imádkozva olvasd el a kérdőívet. Van olyan szolgálat, amire esetleg rádobban a szíved a Lélek által? Próbáld ki magad benne! Természetesen pusztán a kérdőív kitöltésével nem jelentkezel még semmire, nem ígérsz meg semmit, de esetleg el tud indulni ennek alapján majd egy beszélgetés közted és a szolgálat vezetője között.

– A jelenlegi szolgálatodról visszajelzést adhatsz. Például ha úgy érzed, hogy egy szolgálat, amit rád bíztak, mégsem neked való, vagy csak egyéb okból szeretnéd leadni; esetleg örülnél magad mellé segítőknek, akkor egyszerűen írj hozzá alacsony pontszámot, vagy szövegesen részletezd a helyzetet. Nem szeretné senki, hogy megszokásból / megfelelésből / kényszerből szolgálj, hanem csakis Isten akaratából!

– Összességében a kérdőívek segítik a vezetőség munkáját is. Látható lesz belőlük egy nagy összkép, hogy mely szolgálatokra van sok ember és melyekre nincs elég. Illetve Isten adhat vezetést a válaszok által is, akár kezdhetünk új szolgálatot is, ha most kiderül, hogy valamire sokan éreznek elhívást.

A kérdőívet az alábbi linkre kattintva találod meg: http://www.surveygizmo.com/s3/3977527/bbgy2017

Kérjük, válaszaidat december 3-ig küldd vissza!

Ha bármilyen kérdésed van a kérdőívvel kapcsolatban, kérjük, keresd Kotán Béla lelkipásztort vagy Sonkoly Tamás elöljárót.

 

Köszönettel: a gyülekezet elöljárói

 

 

 

 

Lelkipásztor beiktatás

                        

                           MEGHÍVÓ

Szeptember 24-én vasárnap 10 órától, a délelőtti istentiszteleten együtt örülhet a gyülekezet Kotán Béla lelkipásztor beiktatásán.

Minden testvérünket és barátunkat szeretettel várjuk!

 

 

 

Őszi programok

 

Szeptember 24-én, vasárnap délelőtt kedves alkalmon örvendezett együtt a gyülekezet Isten előtt. Új lelkipásztorunk - Kotán Béla - beiktatási istentiszteletén nemcsak az ige szavai melengették meg szívünket, hanem a sok kedves köszöntés, a szép énekek és a szeretetvendégség pillanatai is. Mindezért Istené a dicsőség!

 

 

 

További kiemelt programjaink:

 

- október 1-én délután Kerületi Gyerekklub - Pintér Béla koncerttel

- október 8-án egész nap Hálaadónap

 

Alkalmainkra mindenkit szeretettel várunk!

 

Őszi változások

 

Szeretettel értesítjük a testvéreket és minden kedves vendégünket, látogatónkat, hogy gyülekezetünk új lelkipásztora Kotán Béla testvér, aki családjával - feleségével és három gyermekével - már el is kezdte szolgálatát nálunk. (Az ünnepélyes beiktatás időpontjáról külön hírt teszünk majd fel oldalunkra.)

Új hírünk még, hogy SZEPTEMBER első vasárnapjától (szept. 3.) a gyülekezeti alkalmak rendje ismét megváltozik. Ettől kezdve VASÁRNAP délutánkont ismét TARTUNK ISTENTISZTELETET, ami 17 órakor kezdődik (kivéve minden hónap harmadik vasárnapját, akkor nincs alkalom).

A vasárnap délelőtti  és a csütörtök esti alkalmakat továbbra is a szokásos időpontban tartjuk meg.

Változások az imaóra és bibliakörök körül:

A tanév kezdetével a vasárnapi iskolák is elindultak a gyülekezetünkben. Kérünk mindenkit, hogy imával és támogató szeretettel segítse ezeket a szolgálatokat!

Ovisok:

Az ovis csoport továbbra is a délelőtti istentisztelet alatt, 10:00-tól működik. A tanítói csapattal (Sonkoly-Domby Annina, Ádány Anna, Uri Imi és Sonkoly Tamás) lelkesen készülünk! Szeretnénk úgy bemutatni az óvodásoknak Isten szeretetét és a Biblia tanítását, hogy az egy percre se legyen unalmas nekik, hanem nekik való módon tanítsa őket Jézusról.

Általános iskolások:

Úgy alakulnak idén a korosztályok, hogy kivételesen csak egy csoportot indítunk, mert szinte minden iskolás gyerek felső tagozatos. Ők a délelőtti istentisztelet előtt, 9:15-kor fognak találkozni továbbra is.

B|Z – Kisifi:

Újdonság, hogy az ifi kettévált, mivel már túl széles korosztály tartozott oda. A fiatalabbak új ifije a BUBBA Z (ejts: bubba zé), amely név a „Z-generációra” utal, mivel az 1995 és 2003 között születettek tartoznak ide. Tavasz óta teszt-jelleggel működött már ez a csoport és most az elöljárósággal egyetértve lett állandósítva. A B|Z (ejtsd: bézé) fő alkalma vasárnap este van, ilyenkor 18:30-tól szoktak találkozni. Ennek az ifinek is Horváth Ádám a felelős ifivezetője, de természetesen az ide járó fiatalok is oroszlánrészt vállalnak a szolgálatban.

Ide kapcsolódik, hogy a „Palacsintázó” nevű középiskolás bibliakör megszűnik, helyette „Bázis” néven lesz imaóra a középiskolásoknak és egyetemista-korúaknak, ugyanúgy vasárnap 9:15-től.

BUBBA-Y – Nagyifi:

Az ifi idősebbik felének alkalmai péntekenként folytatódnak, körülbelül az 1995 előtt születettek tartoznak ide, a célcsoport felső része pedig a 29-30 évesek. Itt is vannak újdonságok, például a szokásos péntek este 18:15-kor kezdődő alkalmuk mellett már többféle házicsoportban is találkoznak, illetve nekik is indult imaórájuk vasárnap reggelenként negyed tíztől.

További tudnivalók:

Minden gyerekeknek és fiataloknak szóló alkalom a legfelső szinten található szobákban szokott lenni. Ha bárkinek kérdése lenne, akár résztvevőként, akár szülőként, bátran keresse az illetékeseket:

 

Alkalmainkra sok szeretettel várunk mindenkit!

 

 

 

Pünkösdi kirándulás

Pünkösdi kirándulás

 

Ha az időjárás is engedi, 2017. június 5-én, Pünkösdhétfőn újra kirándulni megyünk a Budakeszin lévő Szilfa-tisztásra. A program 10 órakor kezdődik. Ha esős idő lesz, a kirándulás elmarad.

 

 

 

Nagyhét2017

 

Nagyhét 2017

Április 13-án, csütörtökön nem lesz bibliaóra.

Április 14-én, Nagypénteken este 6 órakor tartunk istentiszteletet.

Április 16-án, vasárnap délelőtt és délután is Húsvéti ünnepi istentiszteletet tartunk.

Április 17-én, hétfőn nincs istentisztelet.

Minden alkalmunkra szeretettel várunk mindenkit!

 

Kapcsolataink Labirintusa - Lelki Lift februárban is!

 

Februárban van a szerelem és a házasság ünnepe: a Valentin nap és a házasság hete. Azonban sokan tapasztaljuk, hogy nem csak a párkapcsolatunk, hanem a rokoni és baráti kapcsolataink is útvesztőnek tűnnek néha. Úgy érezzük, hogy nincs kiút egy problémából, vagy nézeteltérésből és magunkra maradtunk - térkép nélkül.

A februári témánk ezért: A KAPCSOLATAINK LABIRINTUSA - avagy a kifelé és befelé vezető út megtalálása, térkép segítségével!

Nagyon örülünk annak, hogy ezúttal közöttünk lesz Boros Dávid, a József utcai Baptista Gyülekezet lelkipásztora és a fenti téma labirintusában kalauzol majd bennünket. :)

Most is az a vágyunk, hogy Jézus Krisztus tanítasai felemeljenek és utat mutassanak nekünk!

Amire változatlanul számítani lehet:

  • dicsőítés és tanítás 18:30-tól 19:30-ig
  • tea, üdítő, apró csemegék és kötetlen beszélgetés19:30-tól
  • csoportbeszélgetések a témával kapcsolatban kb. 20:00-tól
  • gyerekfelügyelet 18:30-tól 19:30-ig

 

Oldalak