Gyülekezeti Blog, avagy közös élményeink naplója

Szolgálati kérdőív 2017

 

Szolgálati kérdőív 2017

 

Kedves gyülekezetünkbe járó!

Kérjük, töltsd ki (ismét) ezt a szolgálati kérdőívet!

Miért jó kitölteni?

– Lehetőséget kapsz rá, hogy időt tölts Istennel és felfedezz egy új szolgálati területet, amire eddig esetleg nem gondoltál. Imádkozva olvasd el a kérdőívet. Van olyan szolgálat, amire esetleg rádobban a szíved a Lélek által? Próbáld ki magad benne! Természetesen pusztán a kérdőív kitöltésével nem jelentkezel még semmire, nem ígérsz meg semmit, de esetleg el tud indulni ennek alapján majd egy beszélgetés közted és a szolgálat vezetője között.

– A jelenlegi szolgálatodról visszajelzést adhatsz. Például ha úgy érzed, hogy egy szolgálat, amit rád bíztak, mégsem neked való, vagy csak egyéb okból szeretnéd leadni; esetleg örülnél magad mellé segítőknek, akkor egyszerűen írj hozzá alacsony pontszámot, vagy szövegesen részletezd a helyzetet. Nem szeretné senki, hogy megszokásból / megfelelésből / kényszerből szolgálj, hanem csakis Isten akaratából!

– Összességében a kérdőívek segítik a vezetőség munkáját is. Látható lesz belőlük egy nagy összkép, hogy mely szolgálatokra van sok ember és melyekre nincs elég. Illetve Isten adhat vezetést a válaszok által is, akár kezdhetünk új szolgálatot is, ha most kiderül, hogy valamire sokan éreznek elhívást.

A kérdőívet az alábbi linkre kattintva találod meg: http://www.surveygizmo.com/s3/3977527/bbgy2017

Kérjük, válaszaidat december 3-ig küldd vissza!

Ha bármilyen kérdésed van a kérdőívvel kapcsolatban, kérjük, keresd Kotán Béla lelkipásztort vagy Sonkoly Tamás elöljárót.

 

Köszönettel: a gyülekezet elöljárói

 

 

 

 

Lelkipásztor beiktatás

                        

                           MEGHÍVÓ

Szeptember 24-én vasárnap 10 órától, a délelőtti istentiszteleten együtt örülhet a gyülekezet Kotán Béla lelkipásztor beiktatásán.

Minden testvérünket és barátunkat szeretettel várjuk!

 

 

 

Őszi programok

 

Szeptember 24-én, vasárnap délelőtt kedves alkalmon örvendezett együtt a gyülekezet Isten előtt. Új lelkipásztorunk - Kotán Béla - beiktatási istentiszteletén nemcsak az ige szavai melengették meg szívünket, hanem a sok kedves köszöntés, a szép énekek és a szeretetvendégség pillanatai is. Mindezért Istené a dicsőség!

 

 

 

További kiemelt programjaink:

 

- október 1-én délután Kerületi Gyerekklub - Pintér Béla koncerttel

- október 8-án egész nap Hálaadónap

 

Alkalmainkra mindenkit szeretettel várunk!

 

Őszi változások

 

Szeretettel értesítjük a testvéreket és minden kedves vendégünket, látogatónkat, hogy gyülekezetünk új lelkipásztora Kotán Béla testvér, aki családjával - feleségével és három gyermekével - már el is kezdte szolgálatát nálunk. (Az ünnepélyes beiktatás időpontjáról külön hírt teszünk majd fel oldalunkra.)

Új hírünk még, hogy SZEPTEMBER első vasárnapjától (szept. 3.) a gyülekezeti alkalmak rendje ismét megváltozik. Ettől kezdve VASÁRNAP délutánkont ismét TARTUNK ISTENTISZTELETET, ami 17 órakor kezdődik (kivéve minden hónap harmadik vasárnapját, akkor nincs alkalom).

A vasárnap délelőtti  és a csütörtök esti alkalmakat továbbra is a szokásos időpontban tartjuk meg.

Változások az imaóra és bibliakörök körül:

A tanév kezdetével a vasárnapi iskolák is elindultak a gyülekezetünkben. Kérünk mindenkit, hogy imával és támogató szeretettel segítse ezeket a szolgálatokat!

Ovisok:

Az ovis csoport továbbra is a délelőtti istentisztelet alatt, 10:00-tól működik. A tanítói csapattal (Sonkoly-Domby Annina, Ádány Anna, Uri Imi és Sonkoly Tamás) lelkesen készülünk! Szeretnénk úgy bemutatni az óvodásoknak Isten szeretetét és a Biblia tanítását, hogy az egy percre se legyen unalmas nekik, hanem nekik való módon tanítsa őket Jézusról.

Általános iskolások:

Úgy alakulnak idén a korosztályok, hogy kivételesen csak egy csoportot indítunk, mert szinte minden iskolás gyerek felső tagozatos. Ők a délelőtti istentisztelet előtt, 9:15-kor fognak találkozni továbbra is.

B|Z – Kisifi:

Újdonság, hogy az ifi kettévált, mivel már túl széles korosztály tartozott oda. A fiatalabbak új ifije a BUBBA Z (ejts: bubba zé), amely név a „Z-generációra” utal, mivel az 1995 és 2003 között születettek tartoznak ide. Tavasz óta teszt-jelleggel működött már ez a csoport és most az elöljárósággal egyetértve lett állandósítva. A B|Z (ejtsd: bézé) fő alkalma vasárnap este van, ilyenkor 18:30-tól szoktak találkozni. Ennek az ifinek is Horváth Ádám a felelős ifivezetője, de természetesen az ide járó fiatalok is oroszlánrészt vállalnak a szolgálatban.

Ide kapcsolódik, hogy a „Palacsintázó” nevű középiskolás bibliakör megszűnik, helyette „Bázis” néven lesz imaóra a középiskolásoknak és egyetemista-korúaknak, ugyanúgy vasárnap 9:15-től.

BUBBA-Y – Nagyifi:

Az ifi idősebbik felének alkalmai péntekenként folytatódnak, körülbelül az 1995 előtt születettek tartoznak ide, a célcsoport felső része pedig a 29-30 évesek. Itt is vannak újdonságok, például a szokásos péntek este 18:15-kor kezdődő alkalmuk mellett már többféle házicsoportban is találkoznak, illetve nekik is indult imaórájuk vasárnap reggelenként negyed tíztől.

További tudnivalók:

Minden gyerekeknek és fiataloknak szóló alkalom a legfelső szinten található szobákban szokott lenni. Ha bárkinek kérdése lenne, akár résztvevőként, akár szülőként, bátran keresse az illetékeseket:

 

Alkalmainkra sok szeretettel várunk mindenkit!

 

 

 

Pünkösdi kirándulás

Pünkösdi kirándulás

 

Ha az időjárás is engedi, 2017. június 5-én, Pünkösdhétfőn újra kirándulni megyünk a Budakeszin lévő Szilfa-tisztásra. A program 10 órakor kezdődik. Ha esős idő lesz, a kirándulás elmarad.

 

 

 

Nagyhét2017

 

Nagyhét 2017

Április 13-án, csütörtökön nem lesz bibliaóra.

Április 14-én, Nagypénteken este 6 órakor tartunk istentiszteletet.

Április 16-án, vasárnap délelőtt és délután is Húsvéti ünnepi istentiszteletet tartunk.

Április 17-én, hétfőn nincs istentisztelet.

Minden alkalmunkra szeretettel várunk mindenkit!

 

Kapcsolataink Labirintusa - Lelki Lift februárban is!

 

Februárban van a szerelem és a házasság ünnepe: a Valentin nap és a házasság hete. Azonban sokan tapasztaljuk, hogy nem csak a párkapcsolatunk, hanem a rokoni és baráti kapcsolataink is útvesztőnek tűnnek néha. Úgy érezzük, hogy nincs kiút egy problémából, vagy nézeteltérésből és magunkra maradtunk - térkép nélkül.

A februári témánk ezért: A KAPCSOLATAINK LABIRINTUSA - avagy a kifelé és befelé vezető út megtalálása, térkép segítségével!

Nagyon örülünk annak, hogy ezúttal közöttünk lesz Boros Dávid, a József utcai Baptista Gyülekezet lelkipásztora és a fenti téma labirintusában kalauzol majd bennünket. :)

Most is az a vágyunk, hogy Jézus Krisztus tanítasai felemeljenek és utat mutassanak nekünk!

Amire változatlanul számítani lehet:

 • dicsőítés és tanítás 18:30-tól 19:30-ig
 • tea, üdítő, apró csemegék és kötetlen beszélgetés19:30-tól
 • csoportbeszélgetések a témával kapcsolatban kb. 20:00-tól
 • gyerekfelügyelet 18:30-tól 19:30-ig

 

Ökumenikus imahét 2017

 

Ezen a héten, az Ökumenikus imahét alkalmából több kerületi templomban is együtt imádkozhatunk a központi ige témájának megfelelően: "... Krisztus szeretete szorongat minket ..." 2Kor 5:14-20.

A hét programja a következő:

ÚJBUDA – XI. KERÜLET ÖKOMENIKUS ALKALMAI

2017. január 16. hétfő 18:00 – Többé ne önmaguknak éljenek

A kelenföldi evangélikusok 2017-ben nemcsak a reformáció 500. évfordulóját, de templomuk szentelésének 89. évfordulóját is ünneplik. A vasárnapi istentiszteletek mellett, hétköznapi gyülekezeti csoportjaikba is nagy szeretettel és nyitottsággal várnak mindenkit: kismamakör, bibliaórák, férfikörök, női kör, ifjúsági körök, konfirmációs előkészítő, ének és zenekar, színjátszókör. A budavári evangélikus gyülekezettel közös cserkészcsapatuk őrsgyűléseinek is otthont adó gyülekezeti termek is az épületkomplexum részei. Minden vasárnap és nagyünnepeken 9 órakor a farkasréti ökumenikus templomban is tartanak istentiszteleten. Egyéb részletek honlapjukon, Facebook-oldalukon. Erős vár a mi Istenünk!

2017. január 17. kedd 18:00 – Ne csak test szerint tekintünk egymásra

A külső-kelenföldi református gyülekezet karakterét tekintve sokszínű, nyitott, befogadó evangéliumi közösség. Céljuk az, hogy a gyülekezet “akadálymentes” legyen minden generáció, és ezzel együtt mindenféle háttérből jövő ember számára, azaz, mindenki részére igyekeznek a gyülekezet felé kapcsolódó pontot biztosítani. A gyülekezet életében egyszerre van jelen a hagyomány, a modernitás, egyszerre határozzák meg önmagukat reformációs örökségükhöz, ezzel együtt keresik a mai kor kihívásai között a saját indentitásukat. Hozzájuk tartozik még Farkasrét, mint a gyülekezet ottani campusa.

2017. január 18. szerda 18:00 – Minden régi elmúlt

1920-ban alakul meg a kelenföldi Templomépítő Egyesület. A leányiskola tornatermében tartják a vasárnapi szentmiséket. 1930-ban Dr. Takách Jánost bízzák meg a plébánia megszervezésével. 1930-ban áldja meg Dr. Mészáros János érseki helytartó az elkészült templomot (163 m2). Ugyanezen évben jön létre az egyházközség részben a ciszterci, részben a tabáni plébánia területéből. 1931-ben kultúrház létesül. 1933-ban önálló lelkészség, 1937-ben plébánia lesz. 1940-ben gyűjtést kezdenek a Dr. Irsy László által tervezett új, 3000 hívő befogadására alkalmas templom építésére. A tervet a háború meghiúsítja. 1945-ben a megrongált templomot helyreállítják. 1948-ban megvásárolja a plébánia a XI., Bartók Béla út 149-151. sz. a. ingatlant kisegítő kápolna (176 m2) és sekrestyés lakás céljára. A liturgikus teret a templomban 1970-ben alakítják ki. 1994-ben készült el a mai templom és kolumbárium. 1997-től a templom melletti telken a kolumbárium tovább bővül.

 • Vendéglátó: Szent Gellért plébánia
 • Helye: 1115 Bartók B. út 149.
 • Házigazda: Forgács Alajos, plébános
 • Prédikál: Molnár Sándor
 • Honlap: szentgellert.plebania.hu
 • E-mail: forgacs@hcbc.hu

2017. január 19. csütörtök 18:00 – Minden újjá lett

A baptista felelkezet a reformáció úgynevezett 3. ágához tartozó közösség. A Budai Baptista Gyülekezet 1924-ben alakult, a jelenlegi Alsóhegy utcai óvoda helyén lévő egyszerű lakóépületben, ahol egy baptista árvaház működött. A mostani imaház épületét 1965-ben vehettük birtokba. Vasárnaponként élet tölti be az imaház termeit, ahol a gyülekezet tagjain kívűl rokonok, barátkozók is jelen vannak. Így körülbelül 140-en vagyunk, korosztályilag vegyesen: gyerekek, fiatalok, középkorúak és idősek. Gyülekezetünk tagja az lehet, aki elfogadta Jézus Krisztust, Isten Fiát személyes megváltójának, hitét megvallotta, és azt önként vállalt bemerítkezéssel megpecsételte Isten és a gyülekezet színe előtt.

 • Vendéglátó: Budai Baptista Gyülekezet
 • Helye: 1118 Budapest, Alsóhegy u. 38.
 • Házigazda: Kulcsár Tibor, lelkész
 • Prédikál: Dr. Blázy Árpád, evangélikus lelkész
 • Honlap: budaibaptista.hu
 • E-mail: info@budaibaptista.hu

2017. január 20. péntek 10:00- 12:00 – Isten megbékéltetett önmagával (50+, nyugdíjas)

A Fővárosban letelepedett ciszterci rend 1912-ben kezdi meg a tanítást a Szent Imre Gimnáziumban. Az esztergomi főhatóság megbízza a rendet a tabáni plébánia területéből kihasítandó plébánia megszervezésével. Megalakul 1917-ben exposituraként a Kisegítő Kápolna Egyesület. Kelenföldi Nagyboldogasszony Plébánia néven 1923-ban jön létre a plébánia. 1924-re elkészül a Villányi út 3. sz. alatti telken a plébániaház és az ideiglenes Nagyboldogasszony templom. Dr. Wälder Gyula egyetemi tanárt bízzák meg a végleges templom tervének elkészítésével úgy, hogy a templom bal oldalán a gimnázium, jobb oldalán a rendház is helyet kapjon. A gimnázium 1927–29-ben készül el. 1930-ban, a Szent Imre jubileumi év alkalmával a kerületet Szentimrevárosnak nevezik el, ami a plébánia nevébe is belekerül. Szent Imre tiszteletére szenteli fel a barokk stílusú templomot (921 m2) 1938-ban, Szent Imre napján Serédi Jusztinián hercegprímás. A régi, kis templomot lebontják. A rendház felépítését a háború meghiúsítja. A nagy lélekszámú plébánia lelkipásztori munkájának eredményesebb végzésére 5 kisegítő kápolnaigazgatóság alakult. – 1950-től az esztergomi főegyházmegye papsága látja el a plébániát. A plébániaépület a ciszterci rend tulajdon . A templomot 1972–75 között belsőleg, 1976–79 között külsőleg felújították. A plébániát 1989-től ismét a ciszterciek látják el. A templom 15 704. törzsszám alatt a műemléki nyilvántartásban szerepel.

 • Vendéglátó: Ciszterci Szent Imre Egyházközség
 • Helye: 1114 Budapest, Himfy u. 9. (Plébánia!!!)
 • Házigazda: Urr Ipoly és Tölgyesi Alberik, szerzetesek
 • Prédikál: Urr Ipoly és Tölgyesi Alberik
 • Honlap: szentimre.church
 • E-mail: iroda@szentimre.hu

2017. január 20. péntek 18:00-20:00 – Isten megbékéltetett önmagával (ifjúsági))

Őrmezei, mert… szeretjük Őrmezőt! Itt élünk, talán még csak pár napja, hete, vagy már évtizedek óta. Városrészünk összeköt, s közös érdekünk, hogy szépüljön, épüljön. Hogy biztonságos legyen és tiszta. Hogy ne lakjunk itt csupán, hanem éljünk is. Ehhez az élethez szeretnénk hozzájárulni lehetőségeink szerint. Református, mert…a Magyarországi Református Egyházon belül élünk, szolgálunk, valljuk meg hitünket. Misszió, mert… küldetésben vagyunk. Küldöttnek lenni annyit jelent, mint jól és helyesen képviselni azt, aki minket elküldött. Így törekszünk együtt – minden gyengeségünk ellenére -, egyre inkább Krisztusivá válni, hogy méltók legyünk Róla neveztetni. Gyülekezet, mert… igazi közösség, család szeretnénk lenni. Ezen munkálkodunk Krisztus evangéliumában minden napon, minden egyes vasárnap vagy hétközi alkalmunkon. Olyan nagycsalád szeretnénk lenni, akinek érdemes mindig összegyülnie, együtt hordozni egymás terheit és örömeit.

 • Vendéglátó: Örmezei Református Egyházközség
 • Helye: 1112 Budapest, Kérő utca 14.
 • Házigazda: Faragó Dávid, református lelkész
 • Prédikál: Dalmai Patrik, rk. teológus hallgató
 • Honlap: ormeze.webnode.hu
 • E-mail: reformezo@gmail.com

Forrás: http://kultura.ujbuda.hu/esemeny/esemenyek/okomentikus-imahet-2017

 

2016 Év végi programok

 

Decemberi és ünnepi programjaink

 

Dec. 11. vasárnap 16ó: Gyerekklub

Dec. 25. vasárnap délelőtt: imaóra, karácsonyi istentisztelet; délután karácsonyi istentisztelet és gyerekek karácsonya

Dec. 26. hétfő: nincs alkalom

Dec. 29. csütörtök: nincs bibliaóra

Dec. 31. 18ó: óévi istentisztelet

Január 1. 10ó: újévi imaóra,
délután nincs alkalom

Jan. 5. csütörtök: bibliaóra

Jan. 8.  vasárnap: délelőtt imaóra, úrvacsorai istentisztelet; délután istentisztelet

 

 

 

Baptista Művészeti Napok

 

Baptista Művészeti Napok gyülekezetünkben

 

2016. októberében rendhagyó kiállítás nyílt meg imaházunkban. A Baptista Művészeti Napok keretében tekinthettük meg Zákány Etelka Rebeka testvérünk festményeit, amelyekhez Mérei-Kormos Edit testvérünk írt néhány soros verseket. A kiállítás ugyan már nem tekinthető meg, de képtárunkba felkerültek Morai Györk lelkes, amatőr fotós fényképei, amelyeket a megnyitón készített.

Itt megtekinthető.

 

 

Oldalak