csendesség kampány kisebb

Fejlődjünk együtt március hónapban a csendesség területén! Volt egy gyülekezeti felmérésünk nemrég, amiben a legtöbben azt jeleztétek, hogy 2021-ben leginkább a naponta Istennel töltött idő területén szeretnétek fejlődni a hitéletetekben. Valósítsuk meg ezt a fontos célt egymást segítve!

A fő cél: Március mind a 31 napján legyen mindannyiunknak Istennel töltött csendes ideje! Ez legyen olyan lelki mérföldkő az életünkben, ami aztán életformáló szokássá válik, szorosabbra fonva az Istennel való kapcsolatunkat!

csendessegvideo

Mi fog történni márciusban?

  • Az igehirdetések a csendességtartásról fognak szólni, Kotán Béla pásztorunk mellett másoktól is tanulhatunk majd erről vasárnap délelőttönként.
  • Szeretnénk sok gyakorlati tapasztalatot, élményt is megosztani, mindenféle formában lesznek bizonyságtételek arról, hogy melyikünknek hogy sikerül a napi csendesidő megvalósítása, mik a küzdelmeink, mik az örömeink a bibliaolvasásban, imádkozásban.
  • Illetve szeretnénk bibliaolvasási tervekkel is segíteni, március minden napján.

Hogyan fogunk tudni fejlődni a csendesség területén márciusban?

Létrehoztunk három Biblia-olvasási tervet. Mindenki válasszon ezek közül egyet, amelyik a legközelebb áll hozzá, és március során szánjon rá időt minden nap!

  • Ismét lesznek a kijelölt igeversek alapján a gyülekezetünk tagjai által írt napi áhítatok, imádságra buzdításokkal együtt. Ezeket lehet papíron is olvasni, vagy számítógépen, illetve Youtube-videók formájában meg is lehet nézni, hallgatni. Ha ezt választanád, akkor naponta figyeld az Alsóhegy38 csoportot és/vagy Youtube-csatornánkat ahol minden reggel kiposztoljuk az aznapi áhitatot. Ide kattintva egyben, pdf-ben is letöltheted a csendességfüzetet.
  • Lesz egy „csak-az-Ige” megközelítés is, minden napra kijelölt hosszabb igerészekkel, magyarázat nélkül. Ezeket a Bibliában is elolvashatjuk, vagy az interneten található Hangzó Bibliában meg is hallgathatjuk. A napi igeszakaszok listáját ide kattintva olvashatod vagy ide kattintva pdf-ben is letöltheted.
  • És lesz a Bible.com / Youversion nevű, ingyenes online eszközön is minden napra bibliaolvasási terv kijelölve. Itt online közösségben meg is oszthatjuk egymással a gondolatainkat, kérdéseinket. Ha ehhez szeretnél csatlakozni, jelentkezz Horváth Ádámnál a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

LEHETŐSÉG: Az első két bibliaolvasási terv PAPÍRON is elérhető lesz! Ha neked jobb képernyő helyett papíron olvasni ezeket, akkor szólj MIELŐBB Sonkoly Tamásnak (elérhetőségek az oldal alján), és ingyen kipostázzuk a terveket neked!

Ha megvan, hogy a három bibliaolvasási mód közül melyiket szeretnéd megvalósítani, két további módon tudod még teljesebbé tenni a csendességeidet:

  • Vezess csendességnaplót! Vannak, akik szeretnek naplót írni, másoktól távol áll ez. Egyetlen kérdés tud ebben segíteni: Ha Isten mond valamit a csendességed során, vajon ez mennyire fontos? Jó válasz az, hogy „igyekszem megjegyezni” vagy inkább felírod? Ha eddig még soha nem írtál csendességnaplót, próbáld ki március folyamán! Nem kell sokat írnod és nem kell minden nap írnod. De ha egy napon egy igerész sokat jelent, ha úgy érzed, hogy Isten üzen általa, akkor azt az üzenetet írd fel! Érdekes lesz visszaolvasnod március végén, hogy Isten hogyan terelgetett, milyen irányba mutat az üzenetek összessége!
  • Keress egy-két csendességtársat! Egyedül nehéz kitartani, de ha van egy testvéred, akivel hetente egyszer-kétszer beszélsz, akkor ő sokat fog segíteni! Beszéld meg valakivel, hogy ugyanazt a bibliaolvasási módot választjátok és időnként beszélgessetek: Neked mit jelentett ez az ige? Neked sikerül megtalálnod a csendesség idejét a napodban? Mik az örömeid, nehézségeid a csendességtartásban? Ezzel egymást is építitek és persze a kapcsolatotok is elmélyül.

Ha bármilyen kérdésed, ötleted van, például te is szívesen tennél bizonyságot szóban vagy írásban a csendességről, kérlek, keress meg!

Szeretettel:

Sonkoly Tamás, a Csendesség-hónap koordinátora

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

facebook.com/sonki

0620-886-8179