Hitmélyítő sorozat a Budai Baptista Gyülekezetben – 2021. pünkösd

Hogyan vezet Isten LOGÓ

Kedves Budai Baptista Testvérünk!

A gyülekezetünk elöljáróságának az a célja, hogy közösségként is és egyénileg is naponta járjunk a keskeny úton, a mi Urunk hangját követve. Ne kövessünk el bűnöket, ne hozzunk rossz döntéseket, amiket aztán meg kell bánnunk, ki kell igazítanunk. Ugye, milyen jó lenne olyan életet élni, amelyben nincsenek hibás választásaink? Lehetséges ez egyáltalán? Hisszük, hogy Isten jó döntésekre hív minket, egyénileg is és gyülekezeti szinten is. Nem azt ígéri, hogy könnyű lesz, hogy nem lesznek árnyékos, meredek részei az útnak... De abban bízhatunk, hogy Ő mindig kijelenti magát nekünk, és az Ő szeretetkapcsolatába kapaszkodhatunk minden lépésnél és minden döntésnél!

Gyülekezetünkben a következő hetekben együtt fogunk tanulni arról, hogyan vezet Isten. Minden hívőnek folyamatosan tanulni kell erről, ahogy mélyül a kapcsolata az Úrral, de most fókuszáltan is szeretnénk ezzel a kérdéskörrel foglalkozni néhány hétig.

hogyanvezet video

Mikor számít sikeresnek ez a hitmélyítő sorozat?
  • Írj fel néhány Nagy Kérdést magadnak most, melyekkel kapcsolatban keresed Isten vezetését, mert az ő akaratát megértve szeretnél döntéseket hozni! Reméljük, hogy a sorozat végére sikerül minél több kérdésed mellé odaírnod egy olyan választ, amit Isten vezetését felismerve találtál!
  • A következő hetekben remélhetőleg sok olyan kérdést és választ is fel fogsz írni, amelyek eredetileg fel sem merültek benned, de meghallod Isten hangját, elhívását ezek kapcsán!

Nem az a sorozat célja, hogy érdekes elméletekről tanuljunk, hanem hogy a hívő életünk gyakorlatias módon tudjon fejlődni, mélyülni!

A Hogyan vezet Isten? hitmélyítő sorozatunkban több módon is együtt fogunk tanulni:

  • Pünkösdkor és azt azt követő négy vasárnapon erről szólnak majd a vasárnap délelőtti igehirdetések – a záróalkalmat Mike Sámuel vendég-igehirdető tartja majd a Kecskeméti Baptista Gyülekezetből, számára is előtérbe hozta ezt a kérdést Isten mostanában.
  • Emellett lesznek bizonyságtételek is a sorozat során Isten vezetéséről, írásban és szóban is.
  • A gyülekezetünkbe járók által írt áhítatok is ezt a kérdést járják körül. Ez füzet formájában is elkérhető, de ha jobban szeretnéd videón nézni, hallgatni, akkor a youtube.com/budaibaptista oldalunkon minden nap megtalálod majd ezeket a pünkösdvasárnappal kezdődő időszakban.
  • A sorozatunk kiemelt könyve az Isten megtapasztalása akaratának megismerése és cselekvése által című kiadvány. Ezt két kanadai baptista lelkipásztor írta, többen ismeritek, 1991-ben adták ki, de napjainkban is nagyon releváns és egyedülállóan praktikus módon, sok jó történettel és igemagyarázattal segít felismernünk Isten akaratát, vezetését. Bátorítunk mindenkit, hogy ha szeretne jobban elmélyedni ebben a témában, akkor olvassa el ezt a könyvet! Van egy napi beosztás a könyvben, azt is lehet követni – érdemes nem egyedül, hanem közösségben tanulmányozni ezt, létrehozva erre egy tanulókört, házicsoportot. A részletekkel kapcsolatban keressetek meg, kérlek!
  • Bátorítunk mindenkit, hogy közösségben fejlődjünk! Isten közösségre hív minket, ne magányos harcos akarj lenni! Keress egy vagy több testvért, akikkel meg tudod osztani a kérdéseidet, gondolataidat, Istentől vett üzeneteidet a sorozat során! Tanulmányozhatod velük az ajánlott könyvet, könyveket; és beszélgethettek a napi áhítatokról is. Bátorítsátok, erősítsétek egymást – a Sátánnak biztosan nem tetszik, ha a hitünk fejlődik, de tudjuk egymás terhét hordozni, erre hív minket az Úr!

Az említett kanadai könyv egyik szerzője így fogalmaz: „Ha nem tudom, hogy mikor szól hozzám Isten, akkor keresztény életem lényegénél van baj!” Az a vágyunk, hogy a gyülekezetünkből senki se legyen ilyen bajban, hanem igazítsuk Istenhez a mi életünket, és ismerjük meg az Ő akaratát, személyes kijelentését, ahogy Jézus megígérte nekünk:

„Aki befogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat.” (János 14:21)

Jó tanulást, hitmélyülést kívánok!

Szeretettel:

Sonkoly Tamás, elöljáró

Ui.:

Nagyon köszönjük, ha a sorozat során imádkozol a gyülekezetünkért és minden résztvevőért, aki szeretné mélyíteni a hitét. Ez nem egy szabadidős programsorozat, nem egy hobbi, nem egy rendezvény, hanem szellemi küzdelem, amelyben kulcsfontosságú az imádság ahhoz, hogy emberek élete megváltozhasson, Isten csodája által!