Kisgyerekkel gyülekezetben? Segítünk, hogy jó legyen!

Gyülekezetünkben igyekszünk figyelni, hogy a kisgyerekes családok teljes értékűen részt tudjanak venni a gyülekezet életében. Tudjuk, hogy a családoknak ez sokszor jóval nehezebb, mint másoknak, de az elmúlt évek során sok olyan újítást vezettünk be, amik segítenek a családoknak.
 
Gyerekbibliaköri foglalkozások: Ha szeretnéd, hogy a gyereked megismerje a hit alapjait, neki való módon tanuljon a Bibliáról, akkor hozd el valamelyik gyerekbibliakörre! Ez nem pusztán gyerekfelügyelet, annál jóval több. De nem is hittanóra, nem elméleti tudást akarunk átadni a gyerekeknek – hanem korosztályuknak megfelelően, élményközpontú módszerekkel akarjuk a Biblia kulcsüzenetét elültetni a szívükben: Jézus szeret téged!
 
A gyerekekkel vasárnap délelőttönként találkozunk, a felnőtt istentisztelettel párhuzamosan. Délelőtt 10:00–10:15 között gyülekezünk az első emeleti karzaton, itt a gyerekek kicsit részt vehetnek a teljes gyülekezet életében, láthatják, hogy mi történik a gyülekezetben, aztán 10:15-kor felviszik őket a tanítók a legfelső emeleten található Közösségi Térbe, ahol nekik kialakított helyiségekben zajlanak a csoportfoglalkozások a felnőtt istentisztelet végéig (általában kb. 11:30-ig).
 
Speciális szükségletek: Minden gyereket örömmel fogadunk! Ha gyerekednek bármilyen speciális nevelési igénye, különleges egészégügyi kondíciója van, kérünk, hogy szólj erről a tanítóknak, ha szükségesnek látod. Integráltan foglalkozunk a gyerekekkel, az egyedi igényeket figyelembe véve, például egy diszlexiás gyereket nem fogunk felkérni hangos olvasásra, vagy egy autizmus-spektrumon lévő gyerek viselkedését is a helyén fogjuk kezelni. Szoktunk a gyerekeknek nasit, innivalót is adni – ha esetleg bármilyen ételérzékenysége van gyerekednek, kérünk, ezt mindenképpen jelezd!

Felfedezők logó index

Felfedezők gyerekbibliakör: Ide járnak az óvodások és az 1-2. osztályosok. Éneklés, sok játék, színes történetek és mindenféle kreatívkodás jellemző ezekre a vidám (és néha hangos) foglalkozásokra, miközben a gyerekek a Biblia legismertebb, leginkább nekik való történetei által lesznek felfedezői Jézus szeretetének. A Felfedezők tanítói csapatának vezetője Baranyainé Széles Juli, aki maga is két Felfedező-kislány anyukája. Elérhetőségei: juli.

Hangyaifi gyerekbibliakör: A harmadikosok és idősebbek járnak ide. Itt már szoktunk Bibliát olvasni, füzetbe írni, de itt sem az elméleti oktatás az igazán fontos, hanem a szívnek szóló üzenetek, hogy megérthessék a gyerekek: a saját élethelyzeteikben is találhatnak bátorítást, vigaszt, örömet és helyes célokat, ha Jézus szeretetébe kapaszkodnak. A Hangyaifi tanítói csapatának, illetve a Családi Munkacsoportnak a vezetője Sonkoly Tamás, aki maga is két „Hangyafiú” apukája. Elérhetőségei: sonkolyt.

Hangyaifi logó Gyerekekkel

Kisebb (bölcsödéskorú vagy még fiatalabb) gyerekekkel érkezőknek

Ha pici gyereked (is) van, javasoljuk, hogy az első emeleti karzatra menj fel vele. Van itt egy gyerekszoba, ahol egy nagy szőnyegen vannak játékok, van szoptatós fotel, még kiságy is – és miközben gyereked itt játszik, kihangosítva tudod hallgatni az istentiszteletet, illetve egy ablakon keresztül látod is, hogy mi történik. Sőt, bátorítunk, hogy ha gyermeked nyitott rá, akkor hosszabb-rövidebb időre ülj be vele a karzatra. Ha esetleg elunja magát és nyűgösködni kezd, két lépés visszamenni a gyerekmegőrző szobába.

Ha szükséged lenne konyhára – például bébiételt melegíteni –, mosdóra, ezeket bármikor használhatod a legfelső emeleti Közösségi Térben.

Jézusról tudjuk, hogy nagyon szerette a gyerekeket, különösen fontosak voltak számára. Mi is ezt  szeretetet szeretnénk továbbadni minden gyereknek, és persze a szüleiknek is. Ha azt érzed, hogy nem olyan könnyű a családi élet a mindennapokban, ha keresed a lelki kapaszkodókat, gyere el a gyülekezetünkbe, találjuk meg hétről hétre együtt az elfogadást, bátorítást és útmutatást Jézus szeretetében!