Budai Baptista Gyülekezet - Hírlevél - 2021. február 23.

 

Kedves Budai Baptista Testvéreink!

Március a csendesség hónapja lesz a gyülekezetünkben! Fejlődjünk együtt abban, hogy legyen mindannyiunknak minden nap Istennel töltött ideje!

„Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!” 

(Zsoltárok 46:11)

A hónap során ez lesz a gyülekezetünk fő témája. Kotán Béla lelkipásztorunktól és másoktól is hallhatunk erről igehirdetéseket, lesz ezekről sok bizonyságtétel is. De az életünket leginkább a gyakorlatba ültetés fogja megváltoztatni - tartsunk csendességet mindannyian március minden egyes napján! Lehet, hogy valakinek most először valósul meg ez a jó szokás az életében. Mások talán már szokássá tették a csendességet, de most tovább tudják ezt mélyíteni, illetve tudnak segíteni a hitben még fiatalabbaknak.

Segítünk a megvalósításban háromféle bibliaolvasási tervvel. Hozzád melyik áll a legközelebb, melyiket fogod választani?

  • A korábban már bevált gyülekezeti áhítatok márciusra is készülnek, lehet majd őket naponta olvasni, illetve Youtube-on hallgatni/nézni is. Ezeket az áhítat-szövegeket a gyülekezetünk tagjai írták! Aki ezt a lehetőséget választja, az majd naponta megtalálja a gyülekezeti Youtube és Facebook oldalon az aktuális szövegeket és videókat. Emellett összefűztük ezeket egy kiadvánnyá, ezeket a gyülekezeti honlapon is megtaláljátok majd, és postán, papíron is el tudjuk küldeni (a postai megoldásról egy picit lejjebb görgetve találtok információt, a hírlevél következő blokkjában).
  • Lesz egy Csak-Az-Ige jellegű áhítat-lehetőség is, minden napra kijelölt hosszabb bibliai részekkel, magyarázat nélkül, Kalandozások Pál leveleiben címmel. Ezek az igék is benne lesznek a kiadványban, tehát a honlapon vagy papíron olvashaja ezeket, aki ezt a módot választja.
  • És lesz Bible.com/Youversion lehetőség is: Ez egy közösségi bibliaolvasásra kitalált amerikai, de magyar nyelven is elérhető honlap, itt is lesznek olvasási tervek minden napra, digitális formában, a honlapon belül. Aki ebbe szeretne csatlakozni, az még februárban keresse meg Horváth Ádámot a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, ő szervezi ezt a részt!

Bátorítunk, hogy keress magadnak egy-két csendességtestvért is! Együtt könnyebb! Válassz valakit, akivel jóban vagy, egyezzetek meg benne, hogy a három közül melyik bibliaolvasási módszert használjátok, és néhány naponként beszéljetek majd! Bátorítsátok egymást, osszátok meg egymással az így kapott üzeneteket, a csendességek örömeit, kudarcait. Ha úgy érzed, hogy a te életedben már jól működik a napi áhítat, akkor válj egy hitben fiatalabb csendesség-tesvérévé erre a hónapra, és segíts neki!

Imádkozom érte, hogy a gyülekezetünkben sokunknak ez a hónap egy meghatározó lelki mérföldkő legyen az Istennel való kapcsolatunkban. Kérek mindenkit, hogy vegyen részt ebben a lehetőségben, és imádkozzon ennek fényében is a gyülekezetünkért!

Csendesség - videó megtekintése

Szeretettel:

Sonkoly Tamás - elöljáró, a Csendesség hónapjának koordinátora

 

 

Lehetőség: Postázhatjuk neked a csendesség hónapjának füzetét?

Készítettünk egy füzetet is, amiben tippeket találhattok a csendességetekhez, illetve az első két Biblia-olvasási módszer is benne van ebben a kiadványban. Jó lehetőség ez azoknak, akik nem akarnak, nem tudnak az interneten olvasni Igét.

Ha szeretnéd postán kérni a füzetet saját magadnak vagy valaki másnak, akkor mielőbb (lehetőleg csütörtök délig, de persze késve is lehet) szólj nekem, Sonkoly Tamásnak ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 20 886 8179), és akkor postán, ingyenesen meg fogod kapni.

Gondolj most azokra a gyülekezetünkből, akik nem férnek hozzá az internethez, akik ezeket a sorokat sem olvassák, és rendeld meg nekik is ezt a kiadványt!

Könyvajánló: Tőlünk, nekünk! Válogatás a gyülekezetünk kedvenc könyveiből.

„A Bibliánk mellett melyik keresztény szerzőjű, tartalmú könyv segített Nektek leginkább egy-egy elakadásotokban, fejlődési mérföldkövetek során?” hangzott el a kérdés Alsóhegy38 csoportunkban. Nagy örömünkre rengeteg válasz érkezett! Jól kapcsolódik ez a múlt vasárnapi, fejlődésünkről szóló igehirdetéshez, illetve a csendesség hónapjához, az Istennel töltött idő vágyához. Úgyhogy összegyűjtöttük nektek ide egy listába az ajánlott könyveket, vásárlási linkekkel. Lepjétek meg magatokat vagy egymást ilyen jó olvasmányokkal a csendesség hónapjára!

Extra lehetőség a fenti könyvajánlóhoz

Gyülekezetünkben a gyerekbibliakörök bizonyos költségeit a hitoktatói díjakból szoktuk fizetni. Normál években szoktunk a gyerekekkel játszóházba és hasonló helyekre menni, de a Covid miatt ezek a lehetőségek egyelőre megszűntek. Ezért úgy gondoltuk, hogy ennek a kihasználatlan pénznek egy részét átcsoportosítjuk könyvek vásárlására. Ha bárki úgy érzi, hogy szívesen olvasná a fent felsorolt könyveket, de nehezen tudna most erre pénzt költeni, akkor szóljon, és a könyvek árának felét vagy akár teljes összegét ki tudjuk neki fizetni ebből a összegből, a keret erejéig. Nem szeretnénk, hogy a gyülekezetben bárki lelki fejlődésének pénzbeni akadálya legyen. Aki szeretne élni a lehetőséggel, azt kérjük, hogy keresse meg az alábbiak közül bármelyik testvért: Nagy Jánosné Zsuzsa, Uri Erika, Kotán Béla lelkipásztor, Nagy Péter gyülekezetvezető, Sonkoly Tamás.

Elindult a Compass - Isteni pénzügyek kurzus!

Sikeresen megtörtént a 0. alkalom, amin közel 20-an  vettek részt több gyülekezetből. Március 2-án kezdődik az első hivatalos alkalom - Imádkozzunk a kurzusért, és annak résztvevőiért!

Még két szabad hely van a kurzuson, ha érzel magadban késztetést, akkor jelentkezz ide kattintva!

VILLÁMKÉRDÉS:

A legutóbbi igehirdetéshez volt egy képes prezentáció is, illusztrációként. Neked mennyire segített a figyelésben? Kérünk, kattints rá az egyik opcióra válaszadásképpen!

- Sokat segített.

- Kicsit segített.

- Közömbös.

- Kicsit zavart.

- Nagyon zavart.

- Nem láttam.

Köszönjük előre is a válaszodat! A válaszadás anonim, és sokat segít a gyülekezetünknek!

Ezt a hírlevelet azért kaptad, mert a Budai Baptista Gyülekezethez tartozol. Ha szeretnél leiratkozni, ha javasolnál valakit feliratkozni, ha kérdésed van erről a hírlevélről, vagy szeretnél valamit kommunikálni a következő hírlevélben, kérlek, keresd Sonkoly Tamást: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  +36 20 886 8179   facebook.com/sonki