Bemutatkozás
A Budai Baptista Gyülekezet 1924-ben alakult meg az 1914-ben létrejött Baptista Árvaház nevelőiből, gondozottaiból és a környéken lakó hívőkből. A gyülekezetnek ma is otthont adó kápolna 1965-ben épült meg, ez volt az első, új építésű egyházi épület, amelynek építését engedélyezték az elmúlt rendszerben.

A gyülekezetnek napjainkban 170 tagja van. Mint minden magyar baptista gyülekezetnek, ennek a gyülekezetnek is az lehet a tagja, aki ezt önszántából kéri és a közösség előtti meghallgatásán hitelt érdemlően tanúskodik arról, hogy miután kérte bűnei bocsánatát, életét Isten megváltoztatta. A gyülekezet tagjai sorába felvetteket hitvallásuk alapján teljes vízbe merítéssel kereszteljük meg, azaz bemerítjük. Tagjainkkal, gyermekeinkkel és rendszeres látogatóinkkal együtt összesen mintegy 250-en tartoznak gyülekezetünkhöz.

Gyülekezetünk tagjai sokfélék: fiatalok és idősek, nők és férfiak, egyedülállók és családok, alkalmazottak és vállalkozók, különféle iskolázottságú és foglalkozású emberek, akik Budapest különböző részeiben és az agglomerációban laknak, de összeköti őket a közös hit mellett az egymással való közösség is.

A gyülekezet életének vázát az istentiszteletek alkotják, de rendszeres időközönként többféle, csoportos összejövetelre is sor kerül. Istentiszteletet vasárnap kétszer, délelőtt és (kivételtől eltekintve) délután tartunk. Minden hónap első vasárnapjának délelőttjén az istentisztelet része az úrvacsorai közösség is. Hét közben csütörtök este van bibliaóra.

A gyermekekkel három korcsoportban foglalkoznak tanítóik. Az óvodások, kisiskolások és nagyobb iskolások hetente egyszer a vasárnap délelőtti gyülekezeti imaóra alatt találkoznak, ahol bibliai történetekkel ismerkednek meg, az istentiszteletet követően pedig közös éneklésen vesznek részt.

A fiatalok sokféle módon tartják egymással a kapcsolatot, "hivatalos" alkalmunkra hetente egyszer, péntek esténként kerül sor.

A gyülekezetben Mamakör is működik, ahová mind azok az anyukák hivatalosak, akik gyermekeket nevelnek. Ezen az alkalmon a rendszeres bibliatanulmányozás mellett lehetőség van a mindennapi élet által felvetődő kérdések megbeszélésére is - nemcsak gyermeknevelés témakörben. Erre az alkalomra havonta egyszer kerül sor.

A nyugdíjasok imaórája szintén havonta egyszer van, a hó első vasárnapja utáni kedden, délelőtt, 10 órától.

Missziós tevékenységeink közül kiemelkedik az a munka, amelyet 2000. Karácsonyán kezdtünk, és amelynek keretében a kerület szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekeinek szervezünk évente négyszer, ajándékosztással egybekötött alkalmat. Az évek alatt ezek az alkalmak kedveltek lettek a meghívottak körében, rendszeresen 60-80 fő látogatja azokat.

Szintén rendszeres szolgálatot végzünk a Kamaraerdei Idősek Otthonában, ahol minden hónap 3. vasárnapjának délutánján tartunk istentiszteletet.

Gyülekezetünk a több mint tízezer tagot számláló Magyarországi Baptista Egyház taggyülekezete. Ezen kívül jó kapcsolatra törekszünk a kerületi egyházakkal, akikkel esetileg, és az ökumenikus imaórák keretében rendszeresen is találkozunk.

Mindenkit sok szeretettel várunk gyülekezeti alkalmainkra!

Ifjúságunkról
Hála Istennek egyre népesebb számban van jelen a gyülekezetünkben ez a kb. 13-35 év közötti korosztály! Az ifi alkalmak hangulatát nehéz szavakba önteni, így úgy gondoltuk, hogy álljon bemutatkozásul itt inkább egy kis videó, ami reméljük tükrözi a csapat sokszínűségét!
Information
Introduction Vorstellung
Keresés Budai Baptista Gyülekezet
Rendszeres alkalmak
Vasárnap
09:15 - Imaóra
10:00 - Istentisztelet
17:00 - Istentisztelet

Csütörtök
18:30 - Bibliaóra

Péntek
18:00 - Ifjúsági Bibliaóra

Helyszín: itt

Minden hónap harmadik vasárnap délután a Kamaraerdei Idősek Otthonában tartjuk az istentiszteletet, az Alsóhegy utcában ekkor nincs összejövetel.
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
Közelgő Események
Nincs közelgõ esemény
Nincsenek események a hónapban.

HKSzeCsPSzoV

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Imakérésed van?
ima.jpgImakérés beküldése
   
© Budai Baptista Gyülekezet.