Bizonyára többen voltunk úgy, hogy nem tudtunk elmenni a gyülekezetbe és hiányzott a közösség. A gyülekezetben minden korosztály jelen van a nulla évestől a felső korhatárig, az iskolai végzettségtől függetlenül. Közösségben lehetünk egymással, mert egyformán bűnös, kegyelemre szorult emberek vagyunk. A gyülekezetben egymás hite által épülünk, és segítséget kérhetünk és kaphatunk az Úrtól és egymástól is, akár testi, akár lelki problémákkal küzdünk. (Ezt nem pótolja az internetes kapcsolat.) Ebben a közösségben nem vehet részt Ökrösné Margó testvérünk, mert életkora és egészségügyi állapota miatt tavaly a Hűvösvölgyben lévő Sarepta Evangélikus Otthonba kellett költöznie. Margóhoz jártunk éveken át házicsoportra. Örülök, hogy nem szűnt meg vele a személyes kapcsolatom, mivel kéthetente találkozhatok vele az otthonban.

2022 02 1

Arról, hogy az otthonban Margó egy szépen berendezett kis apartmanba kerüljön, a külföldön élő kedves lánya gondoskodott. Az otthonban van a kerület Evangélikus temploma, ahol minden vasárnap van istentisztelet. Hétköznap délelőttönként különböző közös alkalmak vannak, amin Margó is részt vesz, de szorosabb kapcsolata, közössége az ottaniakkal még nem alakult ki. Nagyon örül minden telefonhívásnak. Sajnos online kapcsolatra nincs lehetősége a gyülekezettel, csak a Manna marad, mint hírforrás. Ő nem tud beszámolni nagy eseményekről, mert minden nap azonosan telik, de nagyon örül az imaházi eseményeknek, híreknek, vagy a családunkról szóló beszámolóknak.

Látogatható is. Cím: Ördögárok u. 9. A 61-es és 56-os villamos végállomásától nyolc perc gyalog. Látogatási idő jelenleg: szerda, vasárnap 13,30-16-ig, péntek 9-15,30-ig. Előtte be kell jelentkezni: a 06/20-770-3476 telefonon. A látogatáshoz védettségi igazolás és maszk szükséges.

Novák Péterné Irén