Miben hiszünk?

Legegyszerűbben kifejezve: a Biblia Istenében. Hitvallásunk egyetlen alapja és kiindulópontja a Biblia. Hisszük és tudjuk, hogy a Biblia Isten kinyilatkoztatott szava, amiben megtalálható minden válasz az emberi életet érintő összes fontos kérdésre. Csak Isten ad valódi értelmet az emberi életnek már itt a Földön is, és leírhatatlan, örök boldogságot készít nekünk a Mennyben.

A Bibliából ismerhető meg Ő, az egy igaz Isten, a teremtő, mindenható és örökkévaló Isten, aki minden embert szerető Atya. Az Ő egyszülött Fia Jézus Krisztus, aki mintegy 2000 évvel ezelőtt emberként élt a földön, és az Atyától kapott küldetését beteljesítette azzal, hogy meghalt és feltámadt értünk, emberekért. Ennek szükségessége az ember és Isten közötti szakadék, a bűn, ami elválaszt minket az Atyától. Jézus a híd köztünk és az Atya között, és az Ő áldozatát elfogadva lehetünk Isten gyermekei. Ha valaki megbánja a bűneit és kéri Istent, hogy bocsássa meg azokat Jézus által, akkor Isten örömmel és örökre kegyelmet ad számára. Emberileg senki sem lehet elég jó, nem tudunk a jó cselekedeteinkkel vagy vallásos szertartásokkal tökéletessé válni - csak Istenben bízhatunk. Mivel Ő teremtette a világmindenséget és benne az embert, Ő tartja fenn az életet - Ő tudja a legjobban, hogy mire van szükségünk, Ő szeret bennünket a legjobban.

A mi gyülekezetünket is azért hozta létre Isten, hogy mi - akik már ismerjük Őt - otthon legyünk benne, segítsük egymást a hívő életben; és hogy segítsünk felfedezni Őt, bemutatni az Ő szeretetét minden embernek, aki kapcsolatba kerül velünk.

Ha szeretnéd megismerni Isten üzenetét és szeretét, örömmel segítünk. Szívesen látunk az alkalmainkon illetve válaszolunk a kérdéseidre - csak kattints az elérhetőségeinkre.

A hivatalos, részletes baptista hitvallást megtalálod az egyházunk honlapján