Az idei Gyermekklub-karácsony időpontját kijelölve nem gondoltunk arra, hogy egy globális, embermilliárdokat lebilincselő sportesemény-sorozat döntő mérkőzésére kerül sor 2022. december 18-án, 16 órai kezdettel. Amikor a XI. kerületben élő nehéz sorsú családok számára kiküldtük a meghívót, és felkészülve vártunk érkezésükre, elsősorban az volt a kérdés, hogy kik azok a szülők – elsősorban édesapák –, akik lemondanak az Argentína–Franciaország labdarúgó világbajnoki döntő mérkőzés élőben történő megtekintéséről, és elhozzák gyermekeiket az isteni szeretet kiáradásának ünnepére. Nos, voltak, akik előzetes ígéretük ellenére sem jöttek, mások pedig betegség miatt maradtak otthon. Mi, szervezők, azonban annak a harminc gyermeknek örültünk, akik szüleikkel együtt eljöttek, hogy átéljék az első karácsony eseményeit és megtapasztalják Isten üdvözítő kegyelmét.

Ünnepélyünket Nagyné Zsuzsa üdvözlő szavai nyitották meg, majd Kotán Béla lelkipásztor kérte Urunk áldásának kiáradását. Nagyné Kalán Évi egy eddig ismeretlen játékba (A hóember mondta…) vonta be a jelenlevőket. Ez alkalommal a Palánta Bábmisszió munkatársai szolgáltak közöttünk. Előbb megtanították a gyerekeknek a „Várd a csodát!” című éneket – a hozzátartozó koreográfiával együtt, majd előadták „A csodakönyv” című bábdarabot. Ebben a két kis főhős, Andris és Petra, nagymamájuk kérésére a padláson diót keresve egy ládában csodakönyvet találnak, amelyet megnyitva megelevenedik előttük Jézus születésének története. Amikor élményüket elújságolják a nagyinak, kiderült, hogy ez a könyv valójában a Biblia, amely egykor az ő számára is élővé vált, és azóta is mindennapi lelki tápláléka. Nem hiányzott a történet evangélizáló jellegű alkalmazása sem.

Az elmaradhatatlan ajándékozás során átadtuk a családok számára készített csomagokat, amelyeket elsősorban tartós élelmiszerrel töltöttünk meg, de a gyermekek is kaptak névre szólóan játékot, édességet és meleg zoknit. Ezt a gyülekezet tagjainak jókedvű anyagi áldozata tette lehetővé, amit e helyről is hálásan köszönünk mindenkinek!

Az ünnepély szeretetvendégséggel zárult, s a tea és kalács fogyasztása közben értékes beszélgetésekre került sor. A kisteremben „second hand”-ruhák közül lehetett választani.

Egyébként a VB-döntőt Argentína nyerte 11-es rúgásokkal. Este a fiaimmal együtt felvételről én is megnéztem a meccset… Mert mindig van jó megoldás!

Kolozs Nagy János